Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - News Letter No 1 : προς μαθητές




                                             
News Letter No 1 : προς μαθητές




Αγαπητοί μου μαθητες
Γνωρίζω ότι όλοι σας, μικροί – μεγάλοι νιώθουμε παράξενα ή κάπως άβολα όταν δεν έχουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα στο καθημερινό μας πρόγραμμα (όλα είναι μια συνήθεια)
Γνωρίζετε επίσης όλοι σας ότι το ξεκίνημα η αν θέλετε το come back θα είναι πολύ απαιτητικό και θα θελήσει να μας βρει στην ιδιά πρότερη κατάσταση και ετοιμότητα που μας άφησε αυτό το βίαιο σταμάτημα της καθημερινότητας μας.
Σαν προπονητή σας έχω την ανάγκη και σας προτείνω κάποιες ¨ σπιτικές ¨ προπονητικές κινήσεις βασισμένες φυσικά πάνω στο δικό μας άθλημα.


Α) ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (στο δωμάτιο σας , στο σαλόνι ακόμη και στο μπαλκόνι σας)
Βάλτε ένα Κουκλάκη – αυτοκινητάκι (όχι κάτι γυάλινο θα φωνάζει η μαμά) κάτω στο έδαφος και κινηθείτε γύρο από αυτό σε όλες τις κατευθύνσεις. Μπρος – πίσω , δεξιά αριστερά και στις ενδιάμεσες διαγώνιες κατευθύνσεις, με αναπηδήσεις ή βηματισμούς με το μπροστά και το πίσω πόδι.

            Β) ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ (η χρησιμότητα του αδελφού/ης)
Πάρτε ένα μαξιλάρι κατά προτίμηση του καναπέ γιατί είναι μεγάλο και απορροφητικό και βαλτέ τον αδελφό/η να το κρατάει στο πλάι του σώματος του. Εκτελέστε γιοπ-τσακι , ντι-τσακι, ντολιο-τσακι με το μπροστινό πόδι και μετα αλλάξτε πόδι

            Γ) ΣΚΑΛΑ
Βάλτε μερικά αντικείμενα (όχι γυαλιναααααα ποιος ακούει τη μαμά) στη σειρά 6-7 ,να μην έχουν μεγάλο ύψος και σχηματίστε την σκάλα. Ξεκινήστε να περνάτε ζιγκ – Ζακ με πλαγιά βήματα, τρέχοντας, με μπρος πίσω κίνηση από το πλάι, με αναπηδήσεις από πάνω με το ένα πόδι, με τα δυο πόδια.

            Δ) ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ
Σε μια καρέκλα ή στα σκαλοπάτια της οικοδομής σας. Ξεκινώντας από την καρέκλα στο δωμάτιο σας ανεβείτε εναλλάξ μια με το ένα πόδι μια με το άλλο πάνω στην καρέκλα, έπειτα με το ένα πόδι στην καρέκλα και το άλλο κάτω κάντε προβολές στο μπροστινό σας πόδι ( τις προβολές για περισσότερη ένταση μπορείτε να τις κάνετε και στο έδαφος). Για τα σκαλοπάτια μπορείτε να ανεβείτε τρέχοντας τα σκαλοπάτια του ορόφου σας (η άσκηση αφορά έναν όροφο), επίσης μπορείτε να ανεβείτε τρέχοντας και να κατεβείτε με αναπηδήσεις. Ή να ανεβείτε με αναπηδήσεις και να κατεβείτε το ίδιο.

            Ε) Διατάσσεις- ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ
 Καθήστε στο χαλί του σαλονιού ή του δωματίου σας και κάντε διατάσεις όλων των μορφών που έχουμε δείξει και θυμόσαστε. Αφιερώστε πολύ ώρα και πιέστε λίγο τα πόδια σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε τους κοιλιακούς και ραχιαίους που έχουμε κάνει για κάθε κομμάτι τις κοιλιάς μας ξεχωριστά.

 Διάρκεια των ασκήσεων  το 1 λεπτό 
Διάλειμμα : 2 λεπτά.
Σετ : 3-4 φορές

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο γι αυτό και σταματώ εδώ.
Είτε ολόκληρο είτε μεμονωμένα είναι ένα πρόγραμμα που σας συστήνω για την απασχόληση σας και την ετοιμότητα σας. 
Μην ξεχνάτε το άθλημα του Ταεκβοντο δεν μπορεί να γίνει με e-learning.


Σας ευχαριστώ πολύ , μου λείπετε
Με εκτίμηση ο προπονητής και δάσκαλο σας
Μπαταλας Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου