Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση της ΕΟΕ για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Baby Cup Φερών 18 Μαρτίου 2018


      Σε μια άρτια και πολύ καλά οργανωμένη  διοργάνωση από τον σύλλογο ΟΡΦΕΑ Αλεξανδρούπολης , γεμάτη ενέργεια και πλημμυρισμένη από πολλούς μικρούς αθλητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο αθλητικό Ταεκβοντο  έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου στης  Φερές .

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Οι ψυχολογικοί και πνευματικοί παράγοντες που καθορίζουν την αθλητική επιτυχία του αθλητή


Οι ψυχολογικοί και πνευματικοί παράγοντες που καθορίζουν την αθλητική επιτυχία του αθλητή.


Γιάννης Ζαρώτης
Ψυχολόγος - Αθλητικός Ψυχολόγος

Δεν συνεχίζει ο καλύτερος, αλλά αυτός που προσαρμόζεται!

Ο κάθε άνθρωπος, σε οποιονδήποτε χώρο και αν δραστηριοποιείται, αναπτύσσει στοιχεία τα οποία τον βοηθούν να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί. Για κάθε τομέα δραστηριοποίησης τα «απαραίτητα» στοιχεία-χαρακτηριστικά ποικίλουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις των συνθηκών. Στο περιβάλλον του αθλητισμού, η προσαρμογή και επιτυχία των αθλητών εξαρτάται από παράγοντες που αφορούν κυρίως σε σωματικά, και τεχνικά στοιχεία, ως εκείνα που «προβάλλονται» περισσότερο. Οι αθλητές προπονούνται για να αναπτύξουν τα ανάλογα για το άθλημά τους στοιχεία δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο πώς θα βελτιωθούν όσον αφορά στη σωματική τους κατάσταση όσο και στην τεχνική τους γνώση.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ - SOFIA OPEN G1 2018


Με χάλκινο μετάλλιο , για την ομάδα της ΕΤΑΒΕ και για τον σύλλογο μας, η αθλήτρια  Γιαννακιδου Δήμητρα  επιστρέφει από το G1 βαθμολογούμενο διεθνές πρωτάθλημα στην Σόφια
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΤΕΒΕ και τον προπονητή Παλτογλου Χάρη για την βοήθεια και την συμπαράσταση στην αθλήτρια μας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

SOFIA OPEN G1 2018

Αναχωρησε η πρώτη αποστολή της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος για την Σόφια οπου θα  συμμετάσχει στο βαθμολογουμενο παγκόσμιας κλάσης πρωτάθλημα.